Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συζητήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Μέι.

“Ο πρωθυπουργός ήδη το συζήτησε αυτό με τον πρόεδρο Τραμπ επανειλημμένα και θα το κάνει και αργότερα αυτή την εβδομάδα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Μέι θα εκφράσει και πάλι την απογοήτευσή της για την κίνηση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι βέβαιη πως δεν θα υπάρξει Αρμαγεδδώνας μετά το Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι προβλέπουν ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα στην περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει δόση αλήθειας στο δημοσίευμα των Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο η αποτυχία να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει Αρμαγεδδώνα στη Βρετανία, ο εκπρόσωπος δήλωσε σε δημοσιογράφους: “Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς και της λήψης αποφάσεων έγινε για τα σχέδια για την περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, ιδιαίτερα επειδή αφορά τα λιμάνια, και γνωρίζουμε ότι τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί”.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι βέβαιη πως θα εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης