Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει ξεκαθαρίσει ότι εμμένει στην αρχή ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπός της ύστερα από δηλώσεις αξιωματούχου ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την έκδοση χρέους για να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Η καγκελάριος ποτέ δεν άφησε καμία αμφιβολία…ότι εμμένει στην αρχή ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε μια πολιτική που δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ότι έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γι’ αυτούς», πρόσθεσε.

Πιέσεις από τους Πράσινους

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την έκδοση χρέους προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένα δαπανηρό πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος που το Βερολίνο θέλει να οριστικοποιήσει τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων – πιθανού εταίρου σε μια νέα κυβέρνηση—κλιμάκωσε σήμερα τις πιέσεις στους συντηρητικούς της Μέρκελ να εγκαταλείψουν τον στόχο ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και να χρηματοδοτήσουν ένα σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος με νέο χρέος.

«Η επιμονή σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό είναι μια δημοσιονομική πολιτική βουντού», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας ότι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ θα πρέπει να ξεπεράσουν την απροθυμία τους να χρηματοδοτήσουν τις πρόσθετες δαπάνες με νέο χρέος.

«Θα χρειαστούμε τεράστιες επενδύσεις στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Χάμπεκ, καταδεικνύοντας έναν ήδη πολύ σφιχτό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και λίγα περιθώρια κινήσεων υπό το φως της επιβράδυνσης της οικονομίας και των αναιμικών φορολογικών εσόδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης