Η ουγγρική οικονομία αναμένεται να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 13,8% το δεύτερο τρίμηνο, ανακάμπτοντας απότομα από την περσινή κατάρρευση λόγω των lockdowns που επιβλήθηκαν για να ανακόψουν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Η οικονομία είναι πιθανόν να έχει και πάλι συρρικνωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όπως και το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς παραμένουν σε ισχύ τα lockdowns από τις 11 Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλι Βάργκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν τον Νοέμβριο περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ, απαγόρευση συναθροίσεων και κλείσιμο των ξενοδοχείων και των εστιατορίων.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου» δήλωσε ο Βάργκα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ουγγρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η Ουγγαρία υπέγραψε τον περασμένο μήνα συμφωνία για την αγορά 2 εκατ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση, με στόχο να επιταχύνει τον ρυθμό των εμβολιασμών ύστερα από ένα αργό ξεκίνημα. Έχει επίσης υπογράψει μεγάλη συμφωνία για το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης