Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι ξεκινά επενδύσεις αξίας 35 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ) στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, λίγες ημέρες προτού η Κνεσέτ στο Ισραήλ ξεκινήσει να συζητά την προσάρτηση αυτής της περιοχής της Δυτικής Όχθης.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά έργων για να στηρίξει τους κατοίκους της Κοιλάδας του Ιορδάνη» επισήμανε χθες Τετάρτη ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ, διευκρινίζοντας ότι αυτά θα ξεκινήσουν «τις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδύσεις αυτές αφορούν τον τομέα της γεωργίας και έχουν κυρίως στόχο να βελτιώσουν την ύδρευση, αλλά και τους τομείς της παιδείας και της υγείας.

Η Παλαιστινιακή Αρχή «θα προσφέρει γη σε όποιον Παλαιστίνιο θέλει να επενδύσει στην Κοιλάδα του Ιορδάνη» πρόσθεσε ο Στάγεχ.

Η Κοιλάδα του Ιορδάνη αποτελεί το 30% της Δυτικής Όχθης – μια παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ θεωρεί αυτή την κοιλάδα ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά του και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να ανακοινώσει μετά την 1η Ιουλίου τη στρατηγική της για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, το οποίο προβλέπει την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και αυτής της κοιλάδας.

Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν το σχέδιο αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης