Οι πλούσιοι επενδύουν στα κρυπτονομίσματα, ακόμη και αν δεν τα καταλαβαίνουν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 13:29
Οι πλούσιοι επενδύουν στα κρυπτονομίσματα, ακόμη και αν δεν τα καταλαβαίνουν
Το 2017 ήταν έτος - ορόσημο για τα κρυπτονομίσματα, συνιστώντας ελκυστικό asset για τους πλούσιους από όλον τον κόσμο, οι οποίοι επέλεξαν να επενδύσουν στον ψηφιακό κόσμο, ακόμη και εάν δεν κατανοούν πλήρως την τεχνολογία πίσω από αυτόν.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα για τον πλούτο "Wealth Report" της Knight Frank για το 2017, το 21% των συμμετεχόντων (σύμβουλοι πλούτου και τραπεζίτες) δήλωσαν ότι οι πελάτες τους αύξησαν τις επενδύσεις τους στα κρυπτονομίσματα.

Εντούτοις, σε ερώτημα σχετικά με την κατανόηση της τεχνολογίας blockchain, προέκυψε σε μεγάλο ποσοστό παρανόηση της έννοιας.

«Επομένως, αν και ο κόσμος ακολουθεί την τάση που επικρατεί για επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα, ενδεχομένως δεν κατανοεί πλήρως το τι σημαίνει αυτό για το χαρτοφυλάκιό του», παρατηρεί ο επικεφαλής της έρευνας για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, Nicholas Holt.

Πάντως, παρά το αυξημένο ενδιαφέρον που συγκέντρωσαν τα κρυπτονομίσματα το 2017, οι πλούσιοι φαίνεται πως συνεχίζουν να προτιμούν τις μετοχές και τα ακίνητα για τις επενδύσεις τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, 13:29