Η συνέντευξη Τύπου της Μέι έριξε τη στερλίνα κατά 1,9%

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 20:08
Η συνέντευξη Τύπου της Μέι έριξε τη στερλίνα κατά 1,9%
Απώλειες 1,9% καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου με την Τερέζα Μέι να πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου μετά τις σημερινές παραιτήσεις των υπουργών της και την επιστολή για πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η βρετανική λίρα χάνει 1,9% στα $1,2741 διευρύνοντας τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε σήμερα ότι το σχέδιο συμφωνίας για Brexit, στο οποίο κατέληξαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι «το καλύτερο» δυνατό για το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Ντάουνιγνκ Στριτ.

«Το πιστεύω, με κάθε ίνα της ύπαρξής μου, ότι ο δρόμος που ακολούθησα είναι ο καλύτερος για τη χώρα μου» δήλωσε η Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και θα συνεχίσει να το κάνει, στον απόηχο της παραίτησης 4 μελών της κυβέρνησής της σήμερα.

Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της κι ότι όλες οι επιλογές περιλάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα, την οποία επέκριναν σφόδρα στελέχη του κόμματός της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Σήμερα η Βρετανή πρωθυπουργός Μέι βρέθηκε σήμερα αντιμέτωπη με μπαράζ παραιτήσεων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με εμβληματικότερη εκείνη την οποία υπέβαλε ο υπουργός αρμόδιος για ζητήματα Brexit Ντόμινικ Ράαμπ επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην προσπάθεια της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου να πετύχει την έγκριση του σχεδίου συμφωνίας με την ΕΕ από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Οι παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών έφτασαν τις τέσσερις.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του κόμματός της και υποστηρικτής του Brexit, Jacob Rees-Mogg κατέθεσε επιστολή με την οποία ζήτησε την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την ηγεσία του κυβερνώντος, κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία.

Για την επίσημη εκκίνηση διαδικασίας για την αμφισβήτηση της ηγεσίας Μέι, χρειάζονται 48 επιστολές βουλευτών των Συντηρητικών. Ωστόσο για την απομάκρυνσή της από την ηγεσία και την πρωθυπουργία, χρειάζονται οι ψήφοι 159 εκ των 316 βουλευτών, δηλαδή οι μισοί συν έναν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 20:10