Ιαπωνία: Αμυντικές και κοινωνικές δαπάνες εκτοξεύουν τον προϋπολογισμό του επομένου έτους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:42
Ιαπωνία: Αμυντικές και κοινωνικές δαπάνες εκτοξεύουν τον προϋπολογισμό του επομένου έτους
Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Taro Aso, ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός για τη χρήση 2019 πιθανότατα θα ανέλθει στο υψηλό των 102 τρισ. γιεν (714 δισ. στερλίνων), λόγω του γηρασμένου πληθυσμού και των αμυντικών προκλήσεων από Κίνα και Β. Κορέα.

Το υπουργείο Οικονομικών βρισκόταν ακόμη στη διαδικασία οριστικοποίησης των στοιχείων για το επόμενο έτος-χρήση, που ξεκινά τον Απρίλιο, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

Μια αύξηση των προγραμματισμένων δαπανών κοινωνικής μέριμνας και το αίτημα του υπουργείου Άμυνας να αυξήσει τον προϋπολογισμό του σε επίπεδο-ρεκόρ, οδηγούν προς τα άνω το σύνολο των εκτιμώμενων δαπανών, δήλωσε.

«Μια αναμενόμενη αύξηση των κοινωνικών δαπανών είναι ένα μεγάλος παράγοντας πίσω από τον προϋπολογισμό του επομένου έτους-χρήση», δήλωσε ο Aso.

Είναι πιθανό το τελικό ποσό του προϋπολογισμού του επομένου έτους, να περικοπεί από το υπουργείο, και να διαμορφωθεί χαμηλότερα από τα αρχικά αιτήματα, αλλά δεν πρόκειται αυτό να κατευνάσει τις ανησυχίες για το χρέος της Ιαπωνίας, το οποίο είναι το υψηλότερο παγκοσμίως και διπλάσιο από το ΑΕΠ της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:42