Σε “θετικό” από “σταθερό” αναθεώρησε η S&P Global Ratings το outlook της Ιαπωνίας καθώς η ισχυρότερη οικονομία της χώρας θέτει το σκηνικό για δημοσιονομική βελτίωση.

Η τεράστια εξωτερική έκθεση της Ιαπωνίας, η ευημερούσα και ισχυρή οικονομία της και ο ρόλος του γεν ως ένα παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, αντισταθμίζουν τα ασθενή δημοσιονομικά και τα δυσμενή δημογραφικά, επισημαίνει η S&P Global Ratings.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε το Α+ της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας και το Α-1 της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης.

Το θετικό outlook για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση αποτυπώνει τις πιο υγιείς προοπτικές ανάπτυξης της Ιαπωνίας τόσο σε πραγματικούς όσο και σε ονομαστικούς όρους, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας τόνισε στο Reuters ότι “κατανοούμε πως η διασφάλιση της εμπιστοσύνης της αγοράς στα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα είναι ένα σημαντικό έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την επίτευξη δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενώ παράλληλα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την οικονομική και δημοσιονομική διαχείριση”.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας είναι το χειρότερο παγκοσμίως, και είναι υπερδιπλάσιο του μεγέθους της οικονομίας της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης