Ικανοποιημένη η Μόσχα από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 18:16
Ικανοποιημένη η Μόσχα από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Σαγκάης, δήλωσε ότι οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έφτασαν σε αποδεκτά για τη Ρωσία επίπεδα.

«Στην παρούσα φάση, οι τιμές (του πετρελαίου) ευθυγραμμίστηκαν, και εμείς δεν θα θέλαμε οι τιμές να είναι εξαιρετικά υψηλές, καθώς κάτι τέτοιο απειλεί με στασιμότητα την ανάπτυξη της οικονομίας» υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι »αυτό που χρειαζόμαστε είναι λογικές τιμές και αυτή την στιγμή όλα βαίνουν καλώς».

Αναφερόμενος στους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της ρωσική οικονομίας, ο Ρώσος πρωθυπουργός συμπεριέλαβε σ' αυτούς και τις δυτικές κυρώσεις.

Παράλληλα όμως επεσήμανε, ότι η Ρωσία εξαιτίας αυτών των κυρώσεων αυτών ανακάλυψε και «τις δικές της πηγές ανάπτυξης», επικαλούμενος το παράδειγμα της αγροτικής οικονομίας η οποία όπως είπε «άρχισε να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς».

Ο Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι συζήτησε με την κινεζική κυβέρνηση το θέμα των πωλήσεων ρωσικής σόγιας στην Κίνα.

«Γι αυτή την εξέλιξη πρέπει να ευγνωμονούμε εκείνους που επέβαλαν τις κυρώσεις στην χώρα μας.
Αν δεν το έκαναν αυτό, ενδεχομένως να συνεχίζαμε απλώς να πουλάμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο χωρίς να σκεφτόμαστε να αναπτύξουμε την αγροτική οικονομία», κατέληξε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 18:16