Η Amber Capital είναι τόσο αισιόδοξη για την Ελλάδα που θα ήθελε να υπάρχουν περισσότερες μετοχές που θα μπορούσε να αγοράσει, γράφει το Bloomberg. «Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Λονδίνο ο Τζότζεφ Ογκουρλιάν, ιδρυτής της Amber Capital, διαχειριστή ενεργητικού 1,8 δισ. δολαρίων το 2005.

Έχει όλους τους συντελεστές στην αντίθετη κατεύθυνση έναντι πολλών χωρών – όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Έχει υποχωρήσει ο λαϊκισμός, έχει την οικονομία σε πολύ, πολύ ισχυρό επίπεδο, έχει απίστευτα ισχυρές βάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ογκουρλιάν είναι μεταξύ των υπέρμαχων που στοιχηματίζουν ότι η χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης χρέους του ευρώ, είναι τώρα στο επίκεντρο μιας υπερφορτισμένης ανάκαμψης μετά από χρόνια ύφεσης, λιτότητας και αδιέξοδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο δείκτης αναφοράς μετοχών της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 16% το 2019, καλύτερη ετήσια επίδοση εδώ και δύο δεκαετίες.

Η Marathon Asset Management LLP ανέφερε επίσης σε σημείωμά της στις 28 Φεβρουαρίου ότι η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει «μια σημαντική ευκαιρία», αν και η οικονομική ανάκαμψη διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

Φυσικά, ο ορίζοντας δεν είναι απολύτως ξεκάθαρος. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες σε ορισμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προκαλώντας ανησυχία στους πιστωτές. Το ΔΝΤ δήλωσε επίσης αυτό το μήνα ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια, ενώ έχουν αυξηθεί και οι κίνδυνοι καθοδικών τάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης