Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε το τρίμηνο έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, παρά το γεγονός ότι την περίοδο αυτή σημειώθηκε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Το βασικό ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο ανήλθε στο 4,1%, από το 3,9% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο, με βάση την εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 32,98 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω εργάστηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, 202.000 περισσότερα από πέρυσι, αλλά λιγότερα κατά 12.000 από το προηγούμενο τρίμηνο. Η ετήσια αύξηση οφείλεται κυρίως στη συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην απασχόληση, σύμφωνα με την ONS.

Τα τριμηνιαία στοιχεία δείχνουν μια διαφορετική εικόνα για τους άνδρες και τις γυναίκες όμως. Ο αριθμός των απασχολούμενων ανδρών αυξήθηκε κατά 22.000, ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων γυναικών μειώθηκε κατά 34.000.

Τα δεδομένα έρχονται μετά από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο μήνα και σύμφωνα με τα οποία, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, η απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση της σε μία δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ δήλωσε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για πολλούς, καθώς η πανδημία συνεχίζει να έχει βαθύ αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προστασία των θέσεων εργασίας συνεχίζει να είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης