Οι Αμερικανοί αύξησαν τις δαπάνες το Σεπτέμβριο και τα προσωπικά τους εισοδήματα ενισχύθηκαν, σε μια θετική ένδειξη για τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας.

Οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,4% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προσωπικά εισοδήματα, αυξήθηκαν 0,2% το Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση 0,4% στις δαπάνες και 0,3% στα έσοδα.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας και τα σημερινά στοιχεία κάνουν λόγο για σταθερή δυναμική που οδηγεί στο δ΄ τρίμηνο.

Ωστόσο, οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να εξασθενίσουν τους επόμενους μήνες, καθώς πολλοί οικονομολόγοι δηλώνουν ότι η πρόσφατη καταναλωτική ισχύ μπορεί να αντανακλά μια προσωρινή αύξηση των εισοδημάτων από τις φορολογικές περικοπές που πέρασαν το Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τα στοιχεία εμφανίζουν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός και σε ένα επίπεδο που οι οικονομολόγοι οι φορείς χάραξης στρατηγικής, θεωρούν συνεπές με μια υγιή οικονομία.

Ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, σημείωσε άνοδο 0,1% από τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε 2% υψηλότερα σε σχέση με το περασμένο έτος.

Εάν αφαιρεθούν το κόστος τροφίμων και ενέργειας, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,2% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στο 2% σε ετήσια βάση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης