Άλλοι 4,4 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη δουλειά τους την εβδομάδα μέχρι τις 18 Απριλίου, με τον συνολικό αριθμό των αιτούντων επιδόματος ανεργίας εδώ και ενάμιση μήνα να ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια.

Η άνευ προηγουμένου εκτίναξη στον αριθμό πιθανότατα έχει οδηγήσει τον δείκτη της ανεργίας στο 15%-20%, εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μόνη φορά στην αμερικανική ιστορία που η ανεργία ήταν τόσο ψηλά ήταν στα πρώτα στάδια της Μεγάλης Ύφεσης, πριν από έναν αιώνα περίπου.

Σε λιγότερο από δύο μήνες, η πανδημία έχει εξαλείψει όλες τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μετά από την ύφεση της περιόδου 2007-2009.

Παρόλο που ο αριθμός των απωλειών θέσεων εργασίας επιβραδύνεται, οι απολύσεις αναμένεται να διαμορφωθούν σε εκατομμύρια τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απότομη και ξαφνική αύξηση της ανεργίας είναι η χειρότερη από τη δεκαετία του 1930. Μόλις πριν από ενάμιση μήνα, οι νέες αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώνονταν σε χαμηλό 50 ετών, στις 200.000.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 4,4 εκατ. αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, αριθμός μειωμένος κατά 810.000 σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Πολιτείες, 16 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας στη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

Ωστόσο τα στοιχεία από τις Πολιτείες έρχονται με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας εβδομάδας, που σημαίνει ότι αρκετές Πολιτείες είναι πίσω στον υπολογισμό των νέων αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης