Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβράδυνε το γ’ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, αν και ο ρυθμός της ανάπτυξης ήταν, τελικά, καλύτερος απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάτι που βάζει την οικονομία σε καλό δρόμο να καταγράψει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις από το 1984.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετησιοποιημένο ρυθμό 2,3%, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου στο πλαίσιο της τελευταίας μέτρησης της ανάπτυξης για το γ’ τρίμηνο. Το β’ τρίμηνο η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 6,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προηγούμενη μέτρηση για το γ’ τρίμηνο ήταν για ανάπτυξη 2,1%. Αν και ανοδικά αναθεωρημένη, η τελευταία μέτρηση είναι η χαμηλότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν η οικονομία γνώρισε μια ιστορική συρρίκνωση λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού και των lockdowns που επιβλήθηκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Reuters τοποθετούσαν τον ρυθμό ανάπτυξης στο 2,1% για το γ’ τρίμηνο.

Για το σύνολο του έτους οι αναλυτές τοποθετούν την ανάπτυξη στο 5,6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, κάτι που θα αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 1984. Το 2020 η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης