Διευρύνθηκε τον Αύγουστο το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, καθώς η ισχυρή εγχώρια οικονομία έδωσε ώθηση στις αγορές ξένων αυτοκινήτων, βιομηχανικών προμηθειών και πετρελαίου από τους Αμερικανούς.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε αγαθά και υπηρεσίες διευρύνθηκε 6,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 53,24 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν εμπορικό έλλειμμα 53,4 δισ. δολαρίων.

Η χαμηλή ανεργία και οι φορολογικές περικοπές του περασμένου έτους έχουν βοηθήσει ώστε να αυξηθεί η διάθεση των Αμερικανών για αγαθά και υπηρεσίες που παράγονται αλλού, ενώ οι ασθενέστερες οικονομίες στο εξωτερικό, βρίσκονται πίσω από τη μείωση της ζήτησης για αμερικανικά προϊόντα.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,6% τον Αύγουστο, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν 0,8% στα 209,43 δισ. δολάρια από τα 211,10 δισ. δολάρια του Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση κατά 1,2 δισ. δολάρια των εξαγωγών τροφίμων, οφείλεται κυρίως στην πτώση των εξαγωγών σόγια κατά 1 δισ. δολάρια.

Από την αρχή του έτους, το έλλειμμα έχει αυξηθεί 8,6%. Η χαμηλή ανεργία και η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη από την αρχή του έτους, έχουν αυξήσει τη ζήτηση για εισαγωγές καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις δαπανούν και επενδύουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης