Όχι πλέον πάρτι και εκδηλώσεις στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης της πλατφόρμας Airbnb, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, η οποία προσπαθεί να επιβάλει αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν πλαφόν μίσθωσης 16 ατόμων, ενώ οι οικοδεσπότες ή οι επισκέπτες που θα επιχειρήσουν να παρακάμψουν τους κανονισμούς θα αποκλειστούν από την κοινότητα της Airbnb και θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με νομικές κυρώσεις, αναφέρει η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να καθιερώσουμε την καθολική απαγόρευση των πάρτι και των εκδηλώσεων είναι προς το καλύτερο συμφέρον της δημόσιας υγείας», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Airbnb, επισημαίνοντας πως η απαγόρευση θα αφορά όλες τις κρατήσεις που θα γίνονται από σήμερα και μέχρι νεωτέρας.

Με την πανδημία Covid-19, «ορισμένοι επέλεξαν να μεταφέρουν ό,τι έκαναν στα μπαρ και στις ντίσκο σε σπίτια, που ορισμένες φορές νοίκιαζαν μέσω της πλατφόρμας μας», παρατηρεί ο όμιλος.

«Πιστεύουμε ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι απίστευτα ανεύθυνη, δεν θέλουμε να αναμειχθούμε και κάθε πρόσωπο που υιοθετεί ή επιτρέπει αυτήν τη συμπεριφορά δεν έχει θέση στην πλατφόρμα μας», συμπληρώνει η Airbnb.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Airbnb σημειώνει πως το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως ήδη απαγορεύουν τα πάρτι στους κανόνες ενοικίασης, ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες επιτρέπουν τα ολιγομελή πάρτι, όπως τα πάρτι γενεθλίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης