ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για το εισόδημα και τις δαπάνες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 17:11
ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για το εισόδημα και τις δαπάνες
Ισχυρή άνοδο εμφάνισαν τον Οκτώβριο τα εισοδήματα και οι δαπάνες των Αμερικανών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι δαπάνες για προσωπική κατανάλωση αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Μάρτιο.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,5% τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,4% στις δαπάνες και το εισόδημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε 0,2% από τον Σεπτέμβριο και 2% από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Η ετήσια άνοδος ήταν αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ επιβράδυνε από το 2,3% του Ιουλίου. Ο στόχος της Fed για τον ετήσιο πληθωρισμό είναι στο 2%.

Χωρίς να περιλαμβάνονται οι κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης σημείωσε μηνιαία άνοδο 0,1% τον Οκτώβριο και ετήσια άνοδο 1,8%.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 17:11