ΗΠΑ: Κατακόρυφη πτώση του ρυθμού έναρξης κατοικιών τον Ιούνιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 15:50
ΗΠΑ: Κατακόρυφη πτώση του ρυθμού έναρξης κατοικιών τον Ιούνιο
Κατακόρυφη πτώση εμφάνισε ο ρυθμός έναρξης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς υποχώρησαν οι κατασκευές κατοικιών και διαμερισμάτων σε σχέση με το Μάιο.

Οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 12,3% τον Ιούνιο έναντι του προηγουμένου μήνα, και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,173 εκατ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το Νοέμβριο του 2016, σε σχέση με την αύξηση κατά 4,8% που παρατηρήθηκε το Μάιο.

Στο μεταξύ, οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν επίσης, κατά 2,2% σε σχέση με το Μάιο, στον αριθμό των 1,273 εκατ. τον περασμένο μήνα.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 2,2% για τις ενάρξεις και αύξηση 2,2% του αριθμού των οικοδομικών αδειών.

Η πτώση στις ενάρξεις κατοικιών αποδίδεται επίσης στην κατασκευαστική πτώση σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ για όλους σχεδόν τους τύπους κατοικιών. Μόνο η κατασκευή μονοκατοικιών στα Βορειοανατολικά αυξήθηκε τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών είναι ευμετάβλητα από μήνα σε μήνα και μπορεί να υπόκεινται σε μεγάλες αναθεωρήσεις.

Η ευρύτερη στάση εμφανίζει ανάπτυξη των κατασκευών, καθώς οι ενάρξεις αυξήθηκαν κατά 7,8% στο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 15:50