Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα βενζίνης και άλλων καυσίμων ενισχύθηκαν έντονα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου σημείωσαν συρρίκνωση κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια σε 428,5 εκατομμύρια βαρέλια, διατηρώντας σχεδόν το μέσο όρο πενταετίας για αυτή την περίοδο του έτους, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal, ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων του αργού κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πετρέλαιο του Cushing, το σημείο παράδοσης για τα αποθέματα των ΗΠΑ, ενισχύθηκε κατά 342.000 βαρέλια στα 35,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της EIA.

Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 6,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 258,3 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και ντίζελ, ενισχύθηκαν κατά 8,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 147,2 εκατομμύρια βαρέλια και βρίσκονται περίπου 3% κάτω από τον πενταετή μέσο όρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα την εβδομάδα, οι αναλυτές έκαναν πρόβλεψη ότι οι προμήθειες θα αυξάνονταν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης