Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το Δεκέμβριο, καθώς η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση οδήγησε τις εισαγωγές υψηλότερα των εξαγωγών.

Το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε 5,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 53,1 δισ. δολαρίων το Δεκέμβριο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν εμπορικό έλλειμμα 52 δισ. δολαρίων.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2,5% το Δεκέμβριο στο ποσό των 256,5 δισ. δολαρίων, λόγω των υψηλότερων εισαγωγών καταναλωτικών αγαθών όπως κινητά, στη διάρκεια ενός βασικού μήνα της εορταστικής περιόδου, καθώς και των υψηλότερων εισαγωγών οχημάτων και κεφαλαιουχικών αγαθών.

Οι εξαγωγές στο μεταξύ, αυξήθηκαν 1,8% στα 203,4 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές βιομηχανικών προμηθειών, όπως χημικών, αυξήθηκαν, όπως και οι εξαγωγές αγαθών όπως τα αεροσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σύνολο του 2017, η αξία των αμερικανικών εισαγωγών αυξήθηκε 6,7% και των εξαγωγών κατά 5,5%. Το εμπορικό έλλειμμα το 2017 αυξήθηκε 12,1% σε σχέση με το 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης