Ο αριθμός των αιτήσεων για την παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε σχεδόν δεκαετιών, στην πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας επανέκτησε το ρυθμό της μετά από σειρά αδύναμων δεδομένων.

Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 196.000, στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 6 Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του Οκτωβρίου του 1969. Η αγορά εργασίας και ο πληθυσμός ήταν πολύ μικρότερα τότε.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν 210.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε στις 207.000, που αποτελεί επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από το ιδιαίτερα θετικό 2018, η αμερικανική αγορά εργασίας εμφάνισε σημάδια επιβράδυνσης στις αρχές του έτους.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε σταδιακά μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 244.000. Έκτοτε ωστόσο, τα στοιχεία για τα επιδόματα και τις προσλήψεις έχουν σταθεροποιηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης