Σε νομικά τεκμηριωμένες ενέργειες, οι οποίες -σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών- θα αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αλίευσης των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο, θα προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, και η υφυπουργός, αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική, Φωτεινή Αραμπατζή, με μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) ετέθη το ζήτημα της πρακτικής που ακολουθούν Τούρκοι αλιείς, οι οποίοι εισέρχονται διαρκώς σε ελληνικά ύδατα ψαρεύοντας ανεξέλεγκτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα εισαγωγών αλιευμάτων από τρίτες χώρες, που τέθηκε από μέλη της διοίκησης της ΠΕΠΜΑ, ο κ. Βορίδης και η κ. Αραμπατζή διαβεβαίωσαν πως θα προχωρήσουν στις αναγκαίες κινήσεις, ώστε να αναγράφεται σαφώς τόσο η χώρα προέλευσης όσο και η ημερομηνία παραγωγής των αλιευμάτων στα συνοδευτικά έγγραφα.

Συνάντηση Μ. Βορίδη με την ΕΔΟΑΟ

Χάραξη της στρατηγικής για το κρασί ζήτησε από την αντιπροσωπεία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της βελτίωσης αξιοποίησης των κονδυλίων της Κοινής Οργάνωσης της Αγοράς (ΚΟΑ) του οίνου και ειδικότερα στον τομέα των προγραμμάτων προώθησης, όπου -όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της ΕΔΟΑΟ- τίθεται κίνδυνος απώλειας κονδυλίων.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε σχέδιο από τη Διεπαγγελματική για τη στήριξη του οινοτουρισμού και υποδέχθηκε θετικά την πρόθεση της ΕΔΟΑΟ για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοϊου, όπου είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μία «κιβωτός του ελληνικού αμπελώνα» όπως επισημάνθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης