Παρά τα προσωρινά πρωινά του κέρδη έναντι του δολαρίου, το ευρώ υποχωρεί εκ νέου κάτω από τα 1,08 δολάρια για έκτη συναπτή συνεδρίαση, με το νόμισμα των ΗΠΑ να κρατά «γερά» ως σταθερό σημείο αναφοράς μέσα στην οικονομική κρίση και αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Πιέσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ασκεί και η διχογνωμία που έχει εκδηλωθεί μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό, και χωρών όπως η Γερμανία και η Ολλανδία για το ζήτημα του κορωνο-ομολόγου και της κοινής έκδοσης χρέους, κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι τη σύνοδο του Eurogroup αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μακροοικονομικά στοιχεία, μεταξύ αυτών το ιστορικό χαμηλό για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη, συντελούν επίσης στην πίεση.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί 0,17% έναντι του δολαρίου, στα 1,0788 δολάρια.

Η δε βρετανική λίρα-στερλίνα επανέκαμψε έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, ξεπερνώντας και πάλι τα 1,23 δολάρια, μετά από μία πρόσκαιρη υποχώρηση προς τα 1,22 δολάρια, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικιστικού Σχεδιασμού Ρόμπερτ Τζένρικ ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται λόγω κορωνοϊού, είναι «καλά στην υγεία του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελβετικό φράγκο παραμένει στα επίπεδα των 0,98 φράγκων ανά δολάριο.

Το ιαπωνικό γεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου στα 109,34 γεν ανά δολάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης