Πτωτική πορεία ακολουθεί η στερλίνα στο Λονδίνο, μετά από την προειδοποίηση του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, Michel Barnier, ότι υποβαθμίζονται οι προσδοκίες για μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πριν το Brexit.

Η στερλίνα, αφού διαμορφώθηκε χθες σε υψηλό επτά μηνών, σήμερα ακολούθησε αντίστροφη πορεία καθώς ο Barnier προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα πρέπει να ετοιμάζεται για μια άτακτη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, μια ημέρα αφότου είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να της παρασχεθεί μια άνευ προηγουμένου εταιρική σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νόμισμα κατευθύνεται σε απώλειες για πέμπτο μήνα, έχοντας υποστεί πλήγμα από τις ανησυχίες για το ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν το Brexit και από την υποβάθμιση των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από τη ΒοΕ.

«Μετά από την ανάκαμψη της στερλίνας χθες, ο Barnier βγήκε στο γερμανικό ραδιόφωνο και υπενθύμισε στις αγορές ότι η ΕΕ επίσης κάνει σχέδια για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας», επισήμανε ο Jeremy Strech της Canadian Imperial Bank of Commerce.

Αυτό δείχνει, πρόσθεσε ο ίδιος, ότι δεν προτίθεται (η ΕΕ) να προχωρήσει σε μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος και ότι η άνοδος της στερλίνες μάλλον θα αποδειχθεί δύσκολο να διατηρηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε 0,3% στις 1,2994 έναντι του δολαρίου, μετά από την άνοδο κατά 1,2% την Τετάρτη.

Η απότομη αντίδραση στις δηλώσεις του Barnier αντανακλούν τους φόβους για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, σχολιάζουν αναλυτές της Credit Agricole.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης