Πιέσεις υφίσταται το ευρώ, υποχωρώντας έναντι του δολαρίου, μετά το προσωρινό «ναυάγιο» στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών-μελών της Ευρωζώνης για την κοινή οικονομική τους «απάντηση» στην πανδημία του κορωνοϊού.

Μετά από 16 ώρες μαραθώνιων συνομιλιών, οι υπουργοί αποφάσισαν να διακόψουν και να συνεχίσουν την Πέμπτη, καθώς δεν κατέστη εφικτή μια συμφωνία για τα οικονομικά εργαλεία αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο έγραψε στο Twitter την Τετάρτη το πρωί:

«Μετά από 16 ώρες συζητήσεων, φθάσαμε κοντά σε συμφωνία, ωστόσο δεν είμαστε ακόμη εκεί. Έδωσα τέλος στο #Eurogroup και θα συνεχίσουμε αύριο. Στόχος μου παραμένει: ένα ισχυρό δίχτυ της ΕΕ έναντι ενός εκτροχιασμού λόγω #covid19 (που να προστατεύει εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες) και μια δέσμευση σε ένα μεγάλου μεγέθους σχέδιο ανάκαμψης».

Ο υπ. Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ πρόσθεσε μετά τη λήξη των εργασιών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αρθούν στο ύψος των προκλήσεων που θέτουν αυτές οι εξαιρετικά πρωτόγνωρες συνθήκες κι έτσι να επιτύχουμε μια φιλόδοξη συμφωνία».

Το ευρώ υποχωρούσε στις 10:25 π.μ. ώρα Ελλάδος κατά 0,38% έναντι του δολαρίου, στα 1,0848 δολάρια, ενώ σημειώνει απώλειες 0,14% και έναντι της βρετανικής λίρας-στερλίνας, στις 0,8818 λίρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης