Ενθαρρυντικά για τη νέα τουριστική περίοδο είναι τα μηνύματα από μια ακόμη αγορά με ιδιαίτερη σημασία για την Κρήτη, αυτή του Ισραήλ, καθώς συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα των τουριστικών αγορών του νησιού.

Ειδικότερα, θετικό ήταν το πρόσημο από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 26η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market-IMTM 2020», που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Κρήτη, η οποία παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός και αυτό φάνηκε από την μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας. Η Κρήτη αποτελεί κοντινό, οικονομικά προσιτό και ελκυστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον πολιτισμό, την ιστορία, τη διασκέδαση, τις αγορές, αλλά και την κρητική κουζίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην Έκθεση ΙΜΤΜ επισκέφθηκαν τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού. Παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και ο διακεκριμένος και πολύ αγαπητός στο Ισραήλ Έλληνας προπονητής της Maccabi Tel Aviv, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Για πρώτη φορά επίσης πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της έκθεσης, WorkShop μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επαγγελματιών του τουρισμού και θεσμικών τουριστικών φορέων. Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τον προορισμό και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες. Στις εργασίες του WorkShop υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και αναμένονται θετικά αποτελέσματα σε επαγγελματικές συμφωνίες και προγραμματισμό νέων τουριστικών πακέτων για θεματικές διακοπές των Ισραηλινών προς την Κρήτη. Συμμετείχαν σημαντικοί επιχειρηματίες από την Κρήτη, οι οποίοι συναντήθηκαν με ισραηλινούς επαγγελματίες του τουρισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης