Ιστορικό ρεκόρ στον δανεισμό των Ρώσων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 16:44
Ιστορικό ρεκόρ στον δανεισμό των Ρώσων
Οι συνολικές οφειλές των Ρώσων σε τραπεζικά δάνεια σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει ως θέμα την οικονομία της Ρωσίας. Οι οφειλές αυτές, σύμφωνα με τους ειδήμονες, υπερβαίνουν το προηγούμενο ρεκόρ οφειλών που είχε καταγραφεί το 2014.

Η διάρθρωση των δανείων που παίρνουν οι Ρώσοι έχει αλλάξει τα τελευταία δέκα χρόνια . Οι οφειλές σε δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα έχουν σχεδόν εκμηδενισθεί ενώ το ποσοστό των δανείων σε ρούβλια αγγίζει το 99,3%

Οι ειδήμονες επισημαίνουν επίσης ότι παρατηρείται αύξηση του ποσοστού των στεγαστικών δανείων. «Στην Ρωσία το ποσοστό των στεγαστικών δανείων σε ρούβλια αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς το 2008, και έκτοτε παρέμενε σταθερό έως το 2014» αναφέρεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ωστόσο από το 2014 και μετά το ποσοστό των στεγαστικών δανείων άρχισε και πάλι να αυξάνεται και σήμερα αντιστοιχεί στο 42,5% των συνολικών δανείων που παίρνουν οι Ρώσοι. Παράλληλα το ποσοστό των στεγαστικών δανείων σε ξένο συνάλλαγμα, μειώθηκε στην Ρωσία φθάνοντας σε «άνευ σημασίας» μεγέθη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 16:46