Ισχυρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 15:45
Ισχυρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα μετά από την ισχυρή πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε και πάλι η Β. Κορέα η οποία πυροδότησε την εκ νέου στροφή των επενδυτών μακριά από τις αγορές του αργού και προς τον χρυσό, ο οποίος θεωρείται ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αναταραχών.

Τα συμβόλαια του Brent υποχωρούν σχεδόν 1% από το τελευταίο κλείσιμο, ή κατά 41 σεντς, στα 52,34 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση ήρθε καθώς οι traders παρακολουθούσαν με έντονη νευρικότητα τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, όπου ο στρατός πραγματοποίησε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι είχε δοκιμάσει μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, προκαλώντας την απειλή μιας "μαζικής" στρατιωτικής αντίδρασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν απειληθούν οι ίδιες ή οι σύμμαχοί της.

Αυτό ασκεί πτωτική πίεση στο αργό, καθώς οι επενδυτές μετέφεραν χρήματα από πετρέλαιο – το οποίο θεωρείται asset υψηλού ρίσκου – και προς τα συμβόλαια του χρυσού, ωθώντας το πολύτιμο μέταλλο σε άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με κέρδη της τάξης του 0,9% σήμερα.

Τα συμβόλαια του αμερικάνικου αργού West Texas Intermediate (WTI) ήταν πιο σταθερά, στα 47,30 δολάρια βαρέλι, κοντά στον τελευταίο κλείσιμό τους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιο σταθερές τιμές αργού στις ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα διακοπών της παραγωγής μετά τον τυφώνα Harvey.

ΠΗΓΗ: iForex

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, 15:48