Ξεπερνούν τα πέντε δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό 10ετές ομόλογο που εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο και προσφέρεται εκ νέου στους επενδυτές. Η δε απόδοσή του διαμορφώνεται στο 1,55% από 3,9% που είχε διαμορφωθεί πριν από περίπου έξι μήνες. Πρόκειται για ιστορικά χαμηλά επίπεδα για το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, που τελικά άντλησε το 1,5 δισ. ευρώ που επεδίωκε αρχικά.

Η ισχυρή ζήτηση είναι δεδομένη και οι συνολικές προσφορές φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερες από τα πέντε και πλέον δισ. ευρώ που έχουν προσφερθεί έως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τράπεζες BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan είναι οι συνδιοργανωτές της έκδοσης, οι ίδιες δηλαδή τράπεζες που είχαν «αναλάβει» την έκδοση του Μαρτίου, και «τρέχουν» την όλη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει περισσότεροι από 380 επενδυτές, ενώ στα hedge funds διανεμήθηκε το 11% της έκδοσης, στα συνταξιοδοτικά ταμεία το 4%, το 68% σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 14,5% σε τράπεζες – ιδιωτικές τράπεζες και το 2,5% σε κεντρικές τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης