Ελαφρά αύξηση κατέγραψε η ανεργία στην Ιταλία, σύμφωνα με το ινστιτούτο στατιστικής Istat καθώς τον περασμένο μήνα (Σεπτέμβριο) «άγγιξε» το 10,1%, με άνοδο 0,3% σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, δύσκολα θα μπορέσει να επιτευχθεί ανάπτυξη της τάξης του 1,2% φέτος και 1,5% το 2019, όπως προβλέπει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αύριο, παράλληλα, αναμένεται να αρχίσει η εξέταση του προσχεδίου προϋπολογισμού από το ιταλικό κοινοβούλιο, το οποίο θα μπορούσε και να τροποποιήσει ένα μέρος των μέτρων που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, επ’ ευκαιρία της διεθνούς ημέρας αποταμίευσης, δήλωσε ότι χρειάζεται «σοφία και διαφάνεια» για την προστασία των αποταμιεύσεων των Ιταλών και υπογράμμισε πως η δημοσιονομική ισορροπία συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στη διατήρηση της σταθερότητας και της πραγματικής κυριαρχίας της χώρας.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, δήλωσε, εξάλλου, ότι «το δημόσιο έλλειμμα στο 2,4% για το 2019 δεν είναι υπερβολικό» και ότι «θα ήταν ανεύθυνο από μέρους της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, διότι πρέπει να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, όσο και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, επιβεβαίωσαν και σήμερα ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης