Οι υγιείς ιταλικές τράπεζες θα καλύψουν την κεφαλαιακή “τρύπα” των 400 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της Banca Carige, αναφέρουν πηγές στο Reuters, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή κρίση που θα προκαλούσε περαιτέρω αποσταθεροποίηση στον κλάδο.

Οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται υπό νέες πιέσεις εξαιτίας της αυξημένης συμμετοχής τους στα κρατικά ομόλογα της χώρας, η αξία των οποίων έχει μειωθεί κατακόρυφα από τα μέσα Μαΐου και το σχηματισμό της νέας αντισυστημικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Carige είναι η τελευταία μεγάλη προβληματική τράπεζα της Ιταλίας. Αποδυναμωμένη από χρόνια κακοδιαχείρισης και πιο πρόσφατα, από διαφωνίες μεταξύ των μετόχων, έχει μείνει πίσω στη διαδικασία αναδιοργάνωσης που βοήθησε τις ανταγωνιστικές της να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους στα δύο τελευταία χρόνια.

Η ΕΚΤ έχει δώσει διορία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για να την ενημερώσει πώς θα καλύψει την κεφαλαιακή “τρύπα”, πριν από το τέλος του έτους.

Με τις αγορές να είναι κλειστές για τις περισσότερες τράπεζες (πλην των ισχυρότερων), οι ιταλικές τράπεζες θα αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος του subordinated ομολόγου των 400 εκατ. ευρώ που η Carige σχεδιάζει να εκδώσει για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της, αναφέρουν οι πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Carige στη συνέχεια θα προχωρήσει σε έκδοση νέων μετοχών στους επόμενους μήνες για να αποπληρώσει το ομόλογο, ανέφερε μία από τις πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης