Ιταλία: Ο ΥΠΟΙΚ λέει ότι δεν βλέπει εμπόδια για συμφωνία με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Ρώμης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 13:22
Ιταλία: Ο ΥΠΟΙΚ λέει ότι δεν βλέπει εμπόδια για συμφωνία με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Ρώμης

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας εμφανίστηκε σήμερα βέβαιος για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό της Ρώμης και δήλωσε ότι οι νέοι στόχοι για το έλλειμμα θα αποτυπώνουν μια «περισσότερο συνετή» δημοσιονομική πολιτική.

Οι Βρυξέλλες απειλούν την Ιταλία με πειθαρχικά μέτρα για το αυξανόμενο χρέος της.

«Δεν βλέπω εμπόδια για μια συμφωνία με την ΕΕ», δήλωσε ο Τζοβάνι Τρία, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας του που αναμενόταν να απευθύνει σε συνέδριο στη Ρώμη. «Είμαι αισιόδοξος».

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο νέος στόχος για το έλλειμμα φέτος θα μειωθεί στο 2,1% από το 2,4% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας αναμένεται να οριστικοποιήσει αύριο τους νέους στόχους για το έλλειμμα.

«Για μια οικονομία μηδενικής ανάπτυξης όπως η Ιταλία», ένα έλλειμμα 2,1% αντιπροσωπεύει μια «περισσότερο συνετή δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε ο Τρία.

Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του, ο Τρία δήλωσε ότι η Ιταλία στοχεύει τα επόμενα χρόνια να διατηρήσει χαμηλό το έλλειμμά της και να συνεχίσει να μειώνει το χρέος της μέσω του περιορισμού των δαπανών αντί της αύξησης φόρων.

«Σε αυτή τη βάση, πιστεύουμε ότι η Ιταλία συμμορφώνεται ουσιαστικά με τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 13:22