Ιταλία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ιταλών παραγωγών γάλακτος και αγροτών

Ιταλία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ιταλών παραγωγών γάλακτος και αγροτών

Σε διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο της ιταλικής βουλής προχώρησαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιταλών γεωργών και παραγωγών γάλακτος. Αιτίες της κινητοποίησης, οι ζημιές που προκλήθηκαν στους παραγωγούς ελαιόλαδου από την κακοκαιρία (υπολογίζονται στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ) και η υπερβολικά χαμηλή τιμή στην οποία υποχρεώνονται να πωλούν το γάλα τους οι παραγωγοί της Σαρδηνίας.

Όπως καταγγέλλουν δεν ξεπερνά πλέον τα 60 λεπτά του ευρώ. Ένα ποσό που δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής του γάλακτος .

Σήμερα σε πολλές πόλεις της Σαρδηνίας τα καταστήματα παραμένουν κλειστά σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους βοσκούς, ενώ αύριο θα διαδηλώσουν και οι μαθητές και φοιτητές του νησιού.

Οι παραγωγοί συνεχίζουν να χύνουν τεράστια ποσότητα γάλακτος σε δρόμους και ποταμούς της Σαρδηνίας και ζητούν την διαμεσολάβηση της κυβέρνησης της Ρώμης.

Κατηγορούν επίσης τον συνεταιρισμό που παράγει το παραδοσιακό τυρί της Ρώμης, «πεκορίνο», ότι εξαιτίας της υπερπαραγωγής της τελευταίας περιόδου, μειώθηκε δραματικά η τιμή του γάλακτος.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι θα συναντήσει τους παραγωγούς γάλακτος, για έναρξη επίσημου διαλόγου στις 21 Φεβρουαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 14:25