Η ιταλική βιομηχανική παραγωγή ήταν πολύ χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, σημειώνοντας πτώση 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αναλυτές ανέμεναν ότι θα παρουσίαζε αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε αυξηθεί 0,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προσαρμοσμένη ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε 2% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ISTAT. Αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση 3,3%.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου σε ετήσια βάση, αναθεωρήθηκαν σε άνοδο 4,5% έναντι της αρχικά ανακοινωθείσας ανόδου 4,4%.

Στο τρίμηνο μέχρι τον Οκτώβριο, η βιομηχανική παραγωγή στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με την περίοδο Μαίου- Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μηνιαία πτώση του Οκτωβρίου αποδίδεται στην μείωση της παραγωγής καταναλωτικών αγαθών, επενδυτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών, ανέφερε η ISTAT.

Οι κλάδοι που παρουσίασαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη σε ετήσια βάση, ήταν η παραγωγή διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου (20,4%), η βιομηχανία χαρτιού, ξύλου και εκτυπώσεων (5,6%) και η βιομηχανία τροφίμων, ποτών και καπνού (5,6%).

Αντιθέτως, η παραγωγή εξοπλισμού μεταφορών μειώθηκε 13,2%, η παραγωγή εξόρυξης σημείωσε πτώση 7,5% και η παραγωγή υπολογιστών και ηλεκτρονικών προϊόντων σημείωσε πτώση 4,9%.

Η ISTAT τόνισε πως παρά την υποχώρηση του Οκτωβρίου, το εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο του δείκτη του Οκτωβρίου ήταν 0,7% υψηλότερο από ό,τι τον Φεβρουάριο του 2020, τον μήνα πριν ξεκινήσει η πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης