Πού θα πρέπει να στραφούν οι επενδυτές σε περίπτωση που η παγκόσμια οικονομία- λαβωμένη από τα εμπορικά πυρά- διολισθήσει προς ύφεση; Στην αγορά συναλλάγματος και τα παραδοσιακά «καταφύγια» απαντά η JPMorgan και καλεί τους επενδυτές να γυρίσουν την πλάτη στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Σε σημείωμά της προς τους επενδυτές η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι σε περίπτωση που η αμερικανική ή παγκόσμια οικονομία είναι κοντά σε ύφεση, θα είναι ώρα για αγορά ελβετικού φράγκου, δολαρίου Σιγκαπούρης, αμερικανικού δολαρίου και ιαπωνικού γιεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι περίοδοι ύφεσης είναι εκείνες, κατά τις οποίες οι πιστωτές ζητούν τα λεφτά τους πίσω» αναφέρουν, εξηγώντας πως σε μία τέτοια περίπτωση είναι καλό να έχεις στην κατοχή σου νομίσματα με ισχυρή εξωτερική θέση.

Οι τρεις από τις τέσσερις συστάσεις (εξαιρείται το αμερικανικό δολάριο) είναι τέτοια νομίσματα. Το αμερικανικό δολάριο παραμένει ελκυστικό κυρίως εξαιτίας της πολιτικής της Federal Reserve, που προχωρά με πολύ ταχύτερα βήματα από ό,τι οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε αυξήσεις επιτοκίων.

Όπως επισημαίνεται στο σημείωμα της JPMorgan Chase το γιεν είναι η φθηνότερη επιλογή θωράκισης σε περίπτωση ύφεσης, ενώ η πιο ακριβή είναι μάλλον το δολάριο Σιγκαπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης