«Κατηγορώ» κατά της συγκυβέρνησης, με αιχμή την κατάσταση της οικονομίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης της Ηπείρου, με αφορμή την περιοδεία του σε Άρτα και Πρέβεζα, τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «πολιτικού ρίσκου Τσίπρα-Καμμένου», εγκαλώντας, παράλληλα, το κυβερνητικό στρατόπεδο πως δε διαθέτει σχέδιο για να οδηγήσει την Ελλάδα στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θυμίζω ότι οι τράπεζες, σε σχέση με το 2014, έχουν απολέσει περίπου το 96% της αξίας κεφαλαιοποίησής τους. Αυτό ήταν αποτέλεσμα μίας σειράς τραγικών χειρισμών, που ξεκίνησαν το πρώτο τραγικό εξάμηνο του 2015. Σε σχέση με αρχές χρόνου έχουν χάσει τη μισή τους κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλές αξίες. Η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα χωρίς πρόσβαση στις αγορές.

Όταν η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, αλλά ούτε και οι επιχειρήσεις. Έχω ασκήσει κριτική για αυτήν την αποτυχία. Χρεώνεται και στον κ. Τσίπρα, αλλά και στους εταίρους που παραγνώρισαν ότι το τρίτο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον κεντρικό του σκοπό. Που δεν είναι από το να μπορεί η χώρα να δανείζεται. Πληρώνουμε μεγάλο τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

Και η χώρα, εκτός από το πρόβλημα των τραπεζών, έχει και πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου. Κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο μπορεί να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Διαβάζω ότι ο κ. Τσακαλώτος ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ασία, για να πείσει επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα, λέγοντάς τους τι ακριβώς;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δεν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σχέδιο, για να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, μίλησε και πάλι για την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι το μέσο για την επανεκκίνηση της Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης