«Καλωσορίζουμε και υποστηρίζουμε τις νέες επενδύσεις της Thomas Cook στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα μας και τα επόμενα χρόνια» δήλωσε μεταξύ άλλων το απόγευμα από τη Χερσόνησο Ηρακλείου, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, όπου παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της «Thomas Cook» Πέτερ Φρανκχάουσερ (Peter Frankhauser) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου «Cook’s Club» στην Ελλάδα.

Η υπουργός τόνισε ότι η Thomas Cook είναι βασικός συνεργάτης στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς και ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία έχει εξασφαλιστεί η διαρκής αύξηση των τουριστικών μεριδίων για την Ελλάδα ιδιαίτερα για το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Thomas Cook πετύχαμε όχι μόνο τον στόχο διψήφιας αύξησης που θέσαμε μαζί σε σχέση με το 2017 αλλά πρέπει να σας πως ότι μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 2,3 εκατ. πακέτα διακοπών πελατών, μία αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 16% και μία αύξηση περίπου 47% από το 2016, ανέφερε η κ.Κουντουρά, προσθέτοντας ότι θα είναι εφικτός ο στόχος των 3 εκατ. τουριστών.

Ανέφερε ότι με ο συγκεκριμένος διοργανωτής ταξιδιών (tour operator) τα τελευταία τρία χρόνια έχει χτιστεί μία στρατηγική συνεργασία για την ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματά της και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς.

Τόνισε ότι η Ελλάδα προβάλλει στο παγκόσμιο περιβάλλον και στις διεθνείς τάσεις στον τουρισμό ως μια ξεχωριστή επιλογή που προσφέρει μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες διακοπών στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, ενώ ανέφερε ότι με την επιτυχημένη περιφερειακή και τουριστική πολιτική, υπήρξε ένα τουριστικό άλμα τα τελευταία τρία χρόνια με αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά 25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν να έχουμε φέρει στην Ελλάδα περίπου 3 εκατ. ταξιδιώτες» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της «Thomas Cook» Πέτερ Φρανκχάουσερ και απηύθυνε κάλεσμα σε Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν από κοινού στον τομέα του τουρισμού στη χώρα μας.

«Ζητάμε τη βοήθεια των εταίρων μας στην εξεύρεση επενδυτικών ευκαιριών, ενώ καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει αναφορικά με τις υποδομές(αεροδρόμια, οδικά δίκτυα μεταφορές) αλλά και να συνεχίσει την εκστρατεία της προώθησης της Ελλάδας ως πρώτου τουριστικού προορισμού ανά τον κόσμο» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία επενδύει κάθε χρόνο στην Ελλάδα σε κεφαλαιουχικές επενδύσεις και λειτουργικές δαπάνες περίπου 150 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι η Thomas Cook δραστηριοποιείται σε 160 αγορές του κόσμου.

Το Cook’s Club είναι το πρώτο σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται μόνο σε ενήλικες από 18 έως 45 ετών που θέλουν να συνδυάσουν χαλαρές διακοπές και διασκέδαση. Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός προγραμματίζει τη λειτουργία συνολικά 15 τέτοιων ξενοδοχείων. Αυτή τη στιγμή η δυναμικότητα του Cook’s Club στη Χερσόνησο Ηρακλείου ανέρχεται σε 140 δωμάτια (δίκλινα, τετράκλινα και εξάκλινα) που είναι προσεκτικά σχεδιασμένα με έμφαση σε αυτά που θέλει η νέα γενιά ταξιδιωτών, όπως «minimal δωμάτια και εξαιρετικό φαγητό με ποτό, με τη συνοδεία DJ’s.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης