Κατέρρευσε η αγορά της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 13:20
Κατέρρευσε η αγορά της Θεσσαλονίκης
Για κατάρρευση της αγοράς, με τζίρους μειωμένους κατά 50%-80%, λόγω της μη κυκλοφορίας λεωφορείων στους δρόμους και της δυσχέρειας μετακίνησης των καταναλωτών για όγδοη ημέρα, κάνει λόγο η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

«Δεν κουνιέται φύλλο. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας κορυφώθηκε το πρόβλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο www.praktoreio-macedonia.gr o πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης και προσθέτει: «Ο τζίρος χάθηκε [...] Φυσικά δεν φταίνε μόνο οι κινητοποιήσεις [...], ο κόσμος δεν έχει χρήματα, αλλά τα καταστήματα από την περασμένη εβδομάδα καταρρέουν».

«Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε λύση» αναφέρει ο κ. Φιλιππίδης και προσθέτει: «Αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι ας αποφασίσουν επιτέλους τι θα γίνει με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Ούτε τους εμπόρους ούτε το επιβατικό κοινό ενδιαφέρει ποιος τελικά ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Εκείνο που απασχολεί τον κόσμο είναι να έχει λεωφορεία να μπορεί να μετακινείται».

Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ Κοσμάς Καλογιάννης σημειώνει: «Είναι σαν να μας κλείνουν τα μαγαζιά [...] Οι μόνοι που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι κάτοικοι της περιοχής».

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εκπροσώπων του ΕΣΘ, η μείωση του τζίρου στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης κυμαίνεται από 50% έως και 80%.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 15:29