Η τιμή της μετοχής της Tesla έσπασε προς τα κάτω το όριο των 300 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του πλάνου του ισχυρού άνδρα της εταιρείας Έλον Μασκ για έξοδο από το χρηματιστήριο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η μετοχή έφτασε στα 288,20 δολάρια, πριν ανακάμψει αργότερα, στα 298,23 δολάρια (-2,38%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η J.P. Morgan προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την τιμή – στόχο της μετοχής της Tesla στο τέλος του έτους από τα 308 στα 195 δολ.

Η πρόταση Musk για την έξοδο της Tesla είναι αυτή να γίνει με τιμή 420 δολ. ανά μετοχή, ωστόσο η χρηματοδότηση δεν μοιάζει να είναι εξασφαλισμένη, όπως διατεινόταν.

Πέρα από τις αρνητικές προοπτικές της εκτίμησης από πλευράς JP Morgan, οι επενδυτές έχουν και άλλους λόγους να αμφισβητούν τον CEO της Tesla, καθώς το ισχυρό χαρτί του για τη χρηματοδότηση του πλάνου εξόδου, το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας, φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για να επενδύσει στην ανταγωνίστρια της Tesla, Lucid Motors, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) προχώρησε σε κλήτευση της διοίκησης της εταιρείας για το γνωστό tweet του Μασκ, με το οποίο ανακοίνωνε τα σχέδιά του και την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την πραγματοποίησή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης