Κάτω από τα $6.000 το Bitcoin

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 13:09
Κάτω από τα $6.000 το Bitcoin
Συνεχίζεται η «βουτιά» των κρυπτονομισμάτων, καθώς τα αυστηρότερα μέτρα που εξετάζουν οι κυβερνήσεις και που ήδη θεσπίζουν επιμέρους χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε συνδυασμό με την έξοδο των επενδυτών από assets υψηλού κινδύνου, έχουν πυροδοτήσει έντονες ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων, ωθώντας το Bitcoin στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin γνωρίζει πτώση άνω του 13%, "διολισθαίνοντας" κάτω από τα επίπεδα των 6.000 δολαρίων, στα 5.999 δολάρια, με το Ethereum να χάνει 16% στα 581 δολάρια και το Ripple να υποχωρεί κατά 24% στα 0,60 δολάρια.

Μέχρι στιγμής φέτος το Bitcoin έχει χάσει περισσότερο από 50% της αξίας του, ενώ βρίσκεται 60% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά των 19.700 που άγγιξε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το CoinDesk, στο σύνολό της η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει κατά 50% από τις αρχές Ιανουαρίου, "κατρακυλώντας" από τα 830 δισ. δολ. στα 366 δισ. δολ..

Πάντως, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται 600% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο σύνολό της η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει γνωρίσει άνοδο μεγαλύτερη του 1.800% από τον Φεβρουάριο του 2017.

Η ελεύθερη πτώση των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω μάλιστα του sell-off στις αγορές παγκοσμίως, αποδίδεται στις ανησυχίες που έχει καλλιεργήσει μια γενικότερη επιφυλακτική στάση απέναντι στον τρόπο λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων.

Ενδεικτική είναι η απόφαση των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών και συγκεκριμένα των JP Morgan, Bank of America και Citigroup, αλλά και της βρετανικής Lloyds, να απαγορεύσουν τη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων.

Παράλληλα, πρόσφατα η Facebook ανακοίνωσε ότι βάζει μπλόκο στις διαφημίσεις για τα κρυπτονομίσματα.

Αυτά, την ώρα που δημοσιεύματα της Κυριακής ανέφεραν ότι οι Αρχές της Κίνας σκοπεύουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες για περιορισμό των πλατφορμών κρυπτονομισμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 13:09