Ενώ η εκτόξευση της απόδοσης του 10ετούς αμερικάνικου ομολόγου πάνω από το 3% ταρακουνά τις διεθνείς αγορές μετοχών και ομολόγων, οι ελληνικοί τίτλοι για μία ακόμη φορά αυτονομούνται.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση της τάξης του 1,80% από χθες και κινείται στο 3,930% που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου όπου το διεθνές “sell-off” χτύπησε και την εγχώρια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογη βελτίωση σημειώνεται και στο 5ετές ομόλογο, με το yield να υποχωρεί κατά 1,5% και στο 3,05%, επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Φεβρουαρίου και την ημέρα της έκδοσης του νέου 7ετούς ελληνικού ομολόγου. Σε ό,τι αφορά το 7ετές ομόλογο, η απόδοσή του κινείται στο 3,6274% από 3,61% χθες.

Η “αντίσταση” που παρουσιάζουν οι ελληνικοί τίτλοι τις τελευταίες ημέρες σε αρκετά “επεισόδια” πιέσεων των διεθνών αγορών, διευκολύνει τον δρόμο της νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το επόμενο διάστημα και μετά τα stress tests των τραπεζών, όπου πιθανόν θα δοθεί ένας καταλύτης για μεγαλύτερη βελτίωση του κλίματος γύρω από την Ελλάδα.

Στόχος φυσικά είναι η διατήρηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου κάτω από το 4%, κάτι στο οποίο σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι διαθέσεις των δανειστών σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν και τα μηνύματα τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει και περιπλέκουν κάπως το τοπίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης