Άλλο ένα ρεκόρ κατέκτησε χθες το Bitcoin διασπώντας για πρώτη φορά στην ιστορία το επίπεδο των 9.000 δολαρίων, ενώ συνέχισε ακάθεκτο το ράλι τιμών του κατακτώντας διαδοχικές “κορυφές” στην πορεία.

Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε την Κυριακή τα 9.484,94 δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του Bitcoin της CoinDesk. Σε αυτό το επίπεδο τιμών τα μέχρι στιγμής φέτος κέρδη του Bitcoin φτάνουν το 875% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω ρεκόρ που φέρνει το Bitcoin μια ανάσα από το ορόσημο των 10.000 δολαρίων, είναι το τελευταίο μιας σειράς ιστορικών υψηλών επιπέδων που έχει κατακτήσει κατά την διάρκεια του 2017 το ψηφιακό νόμισμα.

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα

Το ψηφιακό νόμισμα έχει γνωρίσει απότομα κέρδη σε μια εποχή που το ενδιαφέρον για τον ευρύτερο χώρο των κρυπτονομισμάτων έχει εκτοξευθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυτών των ψηφιακών assets έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα μεγαλύτερα των 290 δις. δολαρίων φέτος, σύμφωνα με το CoinMarketCap, αντιπροσωπεύοντας αύξηση μεγαλύτερη του 1.500% το 2017.

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία αυτών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε φέτος σε περισσότερα από 290 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, που αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 1.500% φέτος.

Όσον αφορά το που θα φτάσει η τιμή αυτών των ψηφιακών νομισμάτων, δεν μπορεί κανείς παρά μόνο να εικάσει. Αρκετοί παρατηρητές της αγοράς έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι τα ψηφιακά νομίσματα έχουν εισέλθει σε μια φούσκα, εξομοιώνοντας την απότομη άνοδο της αξίας τους με τα εντυπωσιακά κέρδη που είχαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στη δεκαετία του 1990.

Άλλοι αναλυτές πάλι, εκφράζουν μια εντελώς διαφορετική άποψη εκτιμώντας πως οι τιμές των ψηφιακών νομισμάτων θα φτάσουν “στον ουρανό”.

10.000 δολάρια: Ο επόμενος στόχος

Αναφορικά με την επόμενη στάση στην ανοδική πορεία του Bitcoin, οι αναλυτές είχαν ορίσει τα 10.000 δολάρια ως ορόσημο κλειδί, σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο για την αξία του πιο δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα όταν το Bitcoin είχε φτάσει τα 7.300 δολάρια ο Arthur Hayes, συνιδρυτής και CEO της BitMEX, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει:
«Τα μόνα δύο επίπεδα που έχουν σημασία είναι αυτά των 5.000 και 10.000 δολαρίων. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά θόρυβος».

Ο Charles Hayter, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ψηφιακών συναλλαγών CryptoCompare, αναφέρθηκε επίσης στο επόμενο επίπεδο τιμών του Bitcoin.

«H τιμή του Bitcoin αυξάνεται συνεχώς πλησιάζοντας τα 10.000 δολάρια. Οι θεσμικές ροές θα ωθήσουν σύντομα το ψηφιακό νόμισμα σε αυτά τα επίπεδα», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης