Κέρδη 13.000% σε έναν χρόνο το Ethereum

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, 12:16
Κέρδη 13.000% σε έναν χρόνο το Ethereum
Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε το Ethereum, με το κρυπτονόμισμα να έχει σημειώσει άνοδο 60% την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το ψηφιακό νόμισμα έφθασε τα 1.417,38 δολάρια, προτού περιορίσει τα κέρδη του. Σημειωτέον πως το 2017 το Ethereum γνώρισε κέρδη 13.000%.

Χθες, μάλιστα, επωφελούμενο από τη «βουτιά» του Ripple, επανέκτησε τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος - από την άποψη κεφαλαιοποίησης - μετά το Bitcoin. Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση του Ethereum βρίσκεται στα 131,5 δισ. δολ.

Το κρυπτονόμισμα φαίνεται να αποτελεί «καταφύγιο» για τους επενδυτές που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές πέρα από το Bitcoin.

Πρόσφατα το Ripple γνώρισε ράλι, φθάνοντας σε επίπεδα-ρεκόρ, προτού πάρει τον «κατήφορο» και μέρος των χρημάτων που έφυγαν από το Ripple ενδεχομένως διοχετεύθηκε στο Ethereum.

Το Ethereum θεωρείται από πολλούς ως ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να έχει χρήση στον πραγματικό κόσμο, με πολλές μεγάλες εταιρείες να «πειραματίζονται» μάλιστα σε αυτό το κομμάτι.

Συγκεκριμένα, μια κοινοπραξία που ονομάζεται Enterprise Ethereum Alliance και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Microsoft και JP Morgan εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain του Ethereum.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, 12:24