Έντονα ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, κινούμενοι προς την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίασή τους και δοκιμάζοντας νέα υψηλά, καθώς η Federal Reverse έδωσε σήμα για ενδεχόμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σύντομα προκειμένου να στηριχθεί η αμερικανική οικονομία.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,91% στις 26.744 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό κερδίζοντας 0,91% στις 2.953 μονάδες, κινούμενος πάνω από το υψηλό των 2.945 μονάδων σε κλείσιμο της 30ής Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,17% στις 8.081 μονάδες και κινείται πολύ κοντά στο υψηλό των 8.164 μονάδων σε κλείσιμο της 3ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, υπονόησε έντονα την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τους, τα οποία επί του παρόντος κινούνται στο εύρος του 2,25%-2,50%, τις προσεχείς εβδομάδες εάν οι προοπτικές της οικονομίας εν μέσω της αμερικανοκινεζικής εμπορικής κόντρας δεν εμφανίσουν σημάδια βελτίωσης.

«Το ενδεχόμενο για μια κάπως πιο ευνοϊκή πολιτική έχει ενισχυθεί», δήλωσε ο Powell σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κράτησαν τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, αλλά απέσυραν τη λέξη “ασθενής” από ρητορική τους, υποδηλώνοντας ότι είναι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να ενεργήσει σύντομα.

Η Fed παρέμεινε ως επί το πλείστον αισιόδοξη για τις προοπτικές της οικονομίας, ωστόσο δήλωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν υποχωρήσει, αναγκάζοντάς της να μειώσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό το 2019 στο 1,5% από 1,8%, κάτω από το στόχο της για 2%. Την ίδια στιγμή, άφησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του ΑΠΕ στο 2,1%.

Το θετικό κλίμα ενισχύει η επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία, όπου θα μπορούσε να επιτευχθεί μια εξομάλυνση στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης