Τις αγορές ομολόγων, με νόμισμα αναφοράς το κινεζικό γιουάν, συνέχισαν ξένοι επενδυτές τον Απρίλιο, τον πρώτο μήνα μετά την ένταξη των τίτλων αυτών στον δείκτη Bloomberg Barclays Global Aggregate Index (GAI), καθώς η τρίτη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων του κόσμου ανοίγεται περισσότερο.

Στο τέλος Απριλίου, το συνολικό ποσό των ομολόγων σε γιουάν που κατείχαν ξένα ιδρύματα στο αποθετήριο τίτλων της Κίνας (CCDC) εκτινάχθηκε 28,62% σε ετήσια βάση στα 1,53 τρισ. γιουάν (περίπου 226,27 δισ. δολάρια), σύμφωνα με ανακοίνωση του αποθετηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 1,79% σε σχέση με το τέλος του 2018, ενώ οι τίτλοι που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους ξένους επενδυτές ήταν τα κρατικά και τα τραπεζικά ομόλογα.

Η αγορά ομολόγων σε γιουάν είναι πιθανόν να προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις από το επίπεδο της αγοράς, δήλωσε ειδικός για επενδύσεις της Schroder’s στη Shanghai Securities News.

Η ισχυρή αύξηση των αγορών ομολόγων σε γιουάν ενισχύθηκε, επίσης, από το πρόγραμμα Bond Connect, που θεσπίστηκε τον Ιούλιο του 2017 και επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην διατραπεζική αγορά ομολόγων της ηπειρωτικής Κίνας χρησιμοποιώντας χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της καθώς και ιδρύματα του Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης