Η Κίνα ενθαρρύνει τις κεντρικά ελεγχόμενες κρατικές επιχειρήσεις (SOEs) να αυξήσουν τη συνεργασία τους με άλλες εταιρείες για να προωθήσουν την πρωτοβουλία του νέου δρόμου του μεταξιού (Belt and Road Initiative, BRI), δήλωσε ο επικεφαλής της Εποπτείας της Κρατικής Περιουσίας και της Επιτροπής Διοίκησης του Κρατικού Συμβουλίου Σιάο Γιακίνγκ.

Ο Σιάο είπε ότι οι SOEs πρέπει να ακολουθήσουν την αρχή της έκθεσής τους στις δυνάμεις της αγορές κατά τη συνεργασία τους με επιχειρήσεις όλων των μορφών ιδιοκτησίας με έναν ανοικτό, συνεργατικό και αμοιβαία επωφελή τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία του νέου δρόμου του μεταξιού προσφέρει μεγάλο βήμα συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων, πρόσθεσε, κατά τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και εταίρο της Global Infrastructure Partners (GIP) Τζιμ Γιονγκ Κιμ, στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

Ο Κιμ σημείωσε ότι η BRI βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των χωρών που συνδέονται με την πρωτοβουλία αυτή και η GIP θέλει να εμβαθύνει τη συνεργασία με τις κινεζικές κεντρικά ελεγχόμενες κρατικές επιχειρήσεις για να προσθέσει ισχύ και να επιτύχει αμοιβαία οφέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης