Οι τιμές των κατοικιών σε 70 μεγάλες κινεζικές πόλεις παρέμειναν σε γενικές γραμμές σταθερές τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (NBS).

H NBS ανακοίνωσε ότι οι τιμές των νέων κατοικιών σε τέσσερις πόλεις της πρώτης πληθυσμιακής βαθμίδας – Πεκίνο, Σαγκάη, Σεντζέν και Κουανγκτσόου – αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση έναντι αύξησης 1,3% τον Δεκέμβριο.
Οι τιμές αυξήθηκαν 0,7% σε 31 πόλεις δεύτερης πληθυσμιακής βαθμίδας και 0,6% σε 35 πόλεις τρίτης πληθυσμιακής βαθμίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σύγκριση με την ελαφρά αύξηση των τιμών νέων κατοικιών, οι τιμές των παλαιών έδειξαν σημάδια μεγαλύτερης επιβράδυνσης. Σε 17 πόλεις καταγράφηκε μείωση των τιμών σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο και ο αριθμός τους παρέμεινε υψηλός επί τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Και στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις οι τιμές των παλαιών κατοικιών μειώθηκαν ή παρέμειναν σταθερές επί τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Ο στατιστικολόγος της NBS Λιου Τζιανγουέι δήλωσε ότι οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα παρέμειναν γενικά σταθερές τον περασμένο μήνα, καθώς οι τοπικές Αρχές συνέχισαν τις πολιτικές ελέγχου για να σταθεροποιήσουν τις αγορές γης και κατοικίας και να κατευθύνουν τις προσδοκίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ετήσια βάση, οι τιμές τόσο των νέων όσο και των παλαιών κατοικιών κατέγραψαν αυξήσεις στις περισσότερες κινεζικές πόλεις, με τις πόλεις της δεύτερης και της τρίτης βαθμίδας να σημειώνουν πιο ισχυρή αύξηση από ό,τι οι μεγαλύτερες πόλεις, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης