Κίνα: Υπάρχουν ισχυρές βάσεις για την αύξηση του εξωτερικού εμπορίου το 2019

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 15:05
Κίνα: Υπάρχουν ισχυρές βάσεις για την αύξηση του εξωτερικού εμπορίου το 2019
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπάρχουν ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου της χώρας το 2019, παρά τα εξωτερικά προβλήματα.

Καθώς η χώρα συνεχίζει να προωθεί τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση από την πλευρά της προσφοράς, η δομή των κινεζικών εξαγωγών και εισαγωγών θα βελτιώνεται περαιτέρω, ενώ θα ενισχύεται η προοπτική αύξησης των εισαγωγών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου, Γκάο Φενγκ.

Ο Γκάο είπε ότι, αν και οι εξωτερικές αβεβαιότητες --όπως ο προστατευτισμός-- θα αυξήσουν τις προκλήσεις για την ανάπτυξη του εμπορίου το επόμενο έτος, η τάση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης παραμένει αμετάβλητη και η ζήτηση από τις μεγάλες αγορές θα συνεχίσει να αυξάνει.

Το σύνολο των εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Νοεμβρίου φέτος ξεπέρασαν τον συνολικό όγκο του εμπορίου το 2017, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 15% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελωνειακά στατιστικά στοιχεία.

Τα στοιχεία για το εμπόριο κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου αποκάλυψαν ότι η διαφοροποίηση του εμπορίου της χώρας έχει επιταχυνθεί και έτσι οι διακυμάνσεις σε ορισμένες αγορές θα έχουν περιορισμένη επίπτωση στην ευρύτερη αύξηση του εμπορίου της χώρας, σύμφωνα με τον Γκάο.

Το πρώτο 10μηνο του έτος, το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας με την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τις χώρες ASEAN και την Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 12,9%, 12%, 18,5% και 10,6%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 15:05