Η Κίνα έχει βγει από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 πολύ πιο ισχυρή και πιο ανταγωνιστική, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα China Daily ο Μπάι Μινγκ, ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας.

Μετά την κρίση του 2008, η Κίνα έχει κερδίσει ανταγωνιστική ισχύ και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην επιστήμη και την τεχνολογία, ιδιαίτερα σε τεχνολογίες αιχμής όπως το 5G και η τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο Μπάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα είναι σε πολύ καλύτερη θέση τώρα απ’ ό,τι ήταν πριν από 10 χρόνια για να αντιμετωπίσει εμπορικές διαμάχες με άλλες χώρες, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Μπάι προειδοποίησε ότι η Κίνα θα πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα και να συνεχίσει να ενισχύει την εγχώρια κατανάλωση και να εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την πλευρά της προσφοράς.

«Η Κίνα θα πρέπει επίσης να καταβάλει προσπάθειες να διερευνήσει άλλες αγορές εκτός των ΗΠΑ, ιδιαίτερα αυτές κατά μήκος της πρωτοβουλίας Belt and Road, και τα κράτη μέλη της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν ενισχύσει τους εμπορικούς τους δεσμούς με την Κίνα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης