Η κινεζική τραπεζική και ασφαλιστική εποπτική Αρχή τόνισε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών κινδύνων καθώς και την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα των κλάδων.

Η κινεζική οικονομία έχει διατηρήσει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης με καλή δυναμική φέτος, ωστόσο παραμένουν νέες προκλήσεις, δεδομένων των πιθανών χρηματοπιστωτικών κινδύνων και των υφιστάμενων παράνομων χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Κινεζικής Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Ρυθμιστικής Επιτροπής (CBIRC) που έγινε την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή τόνισε ότι οι επόπτες των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την αποτροπή των χρηματοπιστωτικών κινδύνων του Internet και να ελέγξουν αποφασιστικά τις φούσκες στην αγορά ακινήτων.

Από την αρχή του έτους, η CBIRC έχει αυξήσει την εποπτεία της στους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους του Internet, ιδιαίτερα στα δάνεια που δίνονται μέσω του Internet.

Επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 1,64 δισ. γιουάν (περίπου 241 εκατ. δολαρίων)σε 1.483 τραπεζικές και ασφαλιστικές εταιρείες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή τόνισε επίσης τη σημασία της ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πραγματικής οικονομίας, με παράλληλο περιορισμό των χρηματοδοτικών κινδύνων μέσω της εμβάθυνσης της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης από την πλευρά της προσφοράς. Στο τέλος Ιουλίου, οι χορηγήσεις δανείων από τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν αυξημένες κατά 12,4% σε ετήσια βάση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης